Jan Willem Faessen 9 november 2021 | 1 min leestijd
Jan Willem Faessen

Na vorming als oud marinier en opleiding bij de TUDelft ben ik sinds 2005 aan de slag als Chief Facilitating Officer. In deze rol verbind ik "je leven lang leren" en "optimale online dienstverlening" en begeleid ik impact en health ondernemers en ondernemingen van A, naar B naar C!

Werk waar je energie van krijgt, vind het met ACT!

Jan Willem Faessen 9 november 2021 | 1 min leestijd

VitalCampus maakt gebruik van de ACT! methode van het MyHBM Center om met haar medewerkers en deelnemers uit te zoeken wie waar energie van krijgt en waar men het verliest. In het team kunnen dan onderling de rollen en taken zo verdeeld worden dat het hele team optimaal draait en kan blijven draaien.

De ACT!-methode is ontwikkeld door o.a. een groep psychologen die later het begrip Human Being Management en het myHBM Center hebben opgezet. Met de ACT!-methoden zijn vele mensen geholpen hun eigen natuurlijke kracht te leren kennen en gebruiken. Door resultaten open in een team te gebruiken ontstaat een natuurlijk samenwerkend team dat optimaal gebruik maakt van de verschillende kwaliteiten van de teamleden. Dit levert meer energie en dynamiek in het bestaande team op. Ook kan met elkaar gericht worden gezocht naar de ontbrekende krachten in een nieuwe collega.

Direct inzetten bij het begin van je werkrelatie

Sinds 3 jaar maakt VitalCampus direct en altijd gebruik van de ACT!-methode bij haar eigen werving en selectie en in de actieve ondersteuning van de diverse teams van haar klanten. Ook een manier om bij te dragen aan een vruchtbare voedingsbodem voor succes.

Zelf kennismaken met ACT! en leren gebruiken in je eigen organisatie?

Ja, natuurlijk kan je dit ook zelf. Vanuit VitalCampus stimuleren wij onze eigen mensen en onze klanten om zelf met ACT! aan de slag te gaan. Door je zelf de methodiek eigen te maken en actief in te zetten in je organisatie, creëer je veel onderling begrip, verbinding en commitment. Natuurlijk heb je zelfs VitalCampus niet nodig om actief ACT! te gebruiken voor je eigen ontwikkeling of de groei van je organisatie. De methode is voor iedereen bereikbaar.

Meer informatie

Kijk op de site van het HBM Center voor meer informatie over ACT! Wil je eerst meer weten van onze teamleden die de methode gebruiken en zelf hebben ervaren? Aarzel dan niet de vraag te stellen, dan praten we je graag bij.