Niek Ritzen 9 december 2021 | 4 min leestijd
Niek Ritzen

Ik zorg voor goed ingerichte administraties, begeleid ik sociale ondernemers praktisch gericht advies en werkzaamheden en leid ik medewerkers op tot administratieve medewerkers.

Nieuw Administratie Academy talent: Brigitte Bouterse

Niek Ritzen 9 december 2021 | 4 min leestijd

Oktober 2021 was voor VitalCampus een bijzondere maand. Niet alleen hebben wij onze kersverse website online gezet, ook is onze eerste werknemer ingestroomd vanuit ons speciale Administratie Academy Programma. Meteen al vol enthousiasme aan het werk bij ons, en in februari start ze met haar bbl-opleiding bedrijfsadministratie niveau 4 aan het Albeda college. Deze week hebben wij haar namelijk ingeschreven voor deze opleiding! Hoe heeft Brigitte de afgelopen periode ervaren?

Tijd voor een frisse start

Brigitte is een spontane en hardwerkende vrouw die wegens ziekte enige tijd niet heeft kunnen werken. Voorheen was ze ook werkzaam in een financieel beroep, maar dan in een andere tak bij een grote verzekeraar en later ook bij een notariskantoor dat zich specialiseerde in veilingen en vastgoed. Kort daarop werd ze ziek en had ze een lange revalidatie te gaan.

Ondanks dat wilde ze toch heel graag weer aan de slag. Maar wel in een andere branche om een frisse nieuwe start te maken. Via het UWV Rotterdam kwam ze in contact met VitalCampus dat haar een baan aanbood. Voor Brigitte was dit een spannende start. Natuurlijk had ze de nodige vragen voor de eerste werkdag. “Kan ik het wel aan; zijn de dagen niet te lang; is dit werk niet te moeilijk?”. Gelukkig heeft Brigitte een goede instelling en liet ze het allemaal gebeuren en begon ze haar nieuwe carrière bij VitalCampus op 13 oktober 2021.

De eerste werkdag

Op de eerste werkdagen ging Brigitte samen op stap met Jan Willem, de mede-eigenaar en verbinder van VitalCampus. Op haar eerste werkdag ging ze langs bij verschillende opdrachtgevers en was ze later in de week ook aanwezig bij een diploma-uitreiking van The Colour Kitchen. Vooral op dat laatste kijkt Brigitte erg positief terug.

De algehele positiviteit van zo’n evenement zorgt voor samenhorigheid en geeft extra motivatie om van haar nieuwe baan een succes te maken. Ondertussen heeft ze haar draai gevonden in haar functie. En dat gevoel van positiviteit is ook wederzijds:

“We zijn erg blij dat we met Brigitte de eerste officiële Administratie Academy medewerker in dienst mogen nemen. Brigitte heeft talent voor administratief werk en is super gedreven en leergierig om het maximale uit zichzelf te halen.” -Niek Ritzen

De begeleiding als drijfveer om te slagen

Brigitte vindt het heel mooi om te zien hoe een bedrijf zich erg sociaal kan inzetten voor de samenleving en ervaart dit ook als inspirerend om onderdeel van te zijn. Juist hierdoor haalt ze extra plezier en voldoening uit haar werk. Doordat haar leven stond in het teken van werken, werken en nog meer werken, is de studie er bij ingeschoten. Als ze dat over had kunnen doen had ze daar andere keuzes in gemaakt.

Hier heeft ze na haar ziekte veel spijt van gehad, omdat ze in de huidige maatschappij niet zomaar aan de slag kan in het werk wat ze ambieert. Veel bedrijven eisen daar een minimaal opleidingsniveau of studie. Bij het solliciteren na haar ziekte kon ze op basis van haar ruime werkervaring snel aan de slag, maar niet in de branche die ze wil. Dat gaf een machteloos gevoel en uiteindelijk ervoer ze daarmee een afstand tot de door haar gewenste baan.

Studeren is nooit te laat

Bij VitalCampus kreeg ze echter wel de gewenste baan én krijgt ze de kans om haar studie af te maken waarvoor ze zich net heeft ingeschreven. Als alleenstaande moeder van twee tieners vertelt ze nu met trots dat ze weer gaat studeren! Vooral haar zoon vindt dit erg leuk. Hij volgt namelijk vrijwel dezelfde studie en ze studeerden al regelmatig samen en spraken de stof door vanuit het Albeda College. Nu gaat ze het zelf voor het echie doen.

“Kies een studie en kies voor plezier in het leven” -Brigitte

Aan haar kinderen en aan iedereen heeft Brigitte een mooi advies dat ze kan geven na alles wat ze heeft meegemaakt. Kies voor een studie en kies voor iets waaruit je plezier haalt. Een goede studie zorgt er namelijk voor dat je altijd aan de slag kunt, ondanks het feit dat je even niet kan werken om welke reden dan ook. Ook laat Brigitte zien dat het nooit te laat is om terug naar de schoolbanken te gaan. Vol enthousiasme gaat ze de studie BBL-bedrijfsadministratie volgen en blijft ze bij VitalCampus werkzaam om het maximale te halen uit haar studie én carrière.

Over de VitalCampus Administratie Academy

De VitalCampus Administratie Academy leidt mensen op tot administratief medewerker, met name mensen die onder de banenafspraak vallen of een WAO, WIA-indicatie hebben. Er zitten momenteel heel veel administratieve talenten thuis op de bank.

De administratieve sector schreeuwt om mensen zoals Brigitte. Het is onze ambitie om in de komende jaren tientallen professionals zoals Brigitte in dienst te nemen, een bbl-opleiding te laten volgen en werkervaring op te laten doen. Een ideale combinatie om mensen te helpen van bank naar goed gekwalificeerde baan.